Hur gick det till?

Jag har ett par, tre båtar så där. En av dem är till salu faktiskt. En Stortriss! En annan, roddbåten, har jag hängt upp så att den bättre ska stå emot t.ex. is. Då vill man ju inte få höra och se att den hänger på trekvart.

På en av vajrarna hade vajerlåset släppt och båten stod på sniskan med fören mot isen. Hur kunde detta ha skett? Vind? Det har ju blåst en del men då från ett annat håll. Hade nån jevel varit där och försökt stula (!) båten? Möjligt men inte så troligt.

Vid närmare studium kunde man notera att ändarna på spännbanden som ligger runt båten, satt fastfusna i isen. Teorin blir som följer: Ändarna hänger ner i vattnet. Det är höst och högt vatten. Vattnet fryser. Isen blir fort rätt tjock eftersom det var bra kallt i december. Vattnet sjunker. Likaså den tjocka isen. Isen är tung och drar med sig spännband och ram och båt och vajern släpper. Huset står stadigt kvar och båten står på isen. Som sen smälter.

Det hela gick att fixa med en skiftnyckel och en ispik. och du hänger inte ändarna ner i vattnet längre. Bra där.

 

This entry was posted in Övrigt and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*