Kort stopp Skåne

Någon ville åka till Legoland på semesterresa; men att åka dit i ett sträck känns så där. I Höganäs finns i alla fall ett hotell/vandrarhem 100 meter från sundet där vi kunde övernatta. På hotellet gjorde vad man kunde för att dra in sekiner till kassan och hade loppis på baksidan. Dessutom tog man 20:-/h för att hoppa på studsmattan och spela spel. Ja ja. Det var nog bara scenen som var öppen.

Vi tog ett dopp i böljorna och for sedan upp på Kullaberg och ut på Skäret. Eller vadå Skäret? Inte mycket till skär där. Eller betyder det något annat på skuoånskaah? Vassen på Flickorna Lundgrens kaffestuga var i alla fall skuren liksom chokladsnitten. Kaffe i panna gör ju sitt till och trädgården var lika överdådig som priset på fikat.

På något vis körde vi sedan fel vilket inte gjorde något eftersom vi fick ta en sväng genom Arild. Puttinittoreskt! Vi tog oss upp till Kullens fyr, letade efter Kullamannen och information. Vi hittade i alla fall en brant nerfart till en – OK då – grotta som vi kund klättra ner till.

Dag 2…

började med frukost och sen en tur upp på Kullaberg igen. Hade jag varit lite listig hade jag googlat lite mer innan men… För att ta sig till Nimis och Arx – något jag velat besöka länge – behöver åker man bil till parkeringen vid Himmelstorpsgården var man efter en besvärlig, men markerad, promenad (ta med vatten) når själva grejen, konstverket, klätterställningen … Nimis helt enkelt. Jag vill bygga en egen!

Koordinater: 56°17′15.4″N 12°32′21.8″O. Mer på om Nimis på Wikipedia.

Sen: Tillbaka till Himmelsgården. Fika. Halva Priset mot Skäret. Bada. Färja. Danmark. Motorväg. Stora Bält-bron. Motorväg. Mindre väg. Hovborg. Stopp. Fanø Vædehav. Go natt.

This entry was posted in Övrigt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*