Flott konferens

Flott, flotte eller gummibåt. Flottkonferens. Jag har dröjt lite med att publicera följande bilder eftersom jag skulle tävla med tre av dem. Nu är tävlingen över. mer om det i ett annat inlägg.

Vi for upp till Ekorrsele utmed Vindeln jag och mina kollegor för den årliga höstkonferensen. Det hade varit listigt att läsa vad som stod på arrangörens hemsida innan man for; för då hade man vetat att kavaj var onödigt att ta med sig i bagaget. Vi hamnade på en vildmarkscamp vilket skiljer sig från ett scoutläger på så sätt att tälten var hus om än gistna sådana. El saknades liksom varmvatten. Värme fick man genom att leka eller sätta sig närmare brasan.

Vi konfererade lördag förmiddag varpå halva styrkan fick ta på sig nödiga attiraljer som hjälm, flytväst och våtdräkt. Efter busstransport samt en genomgång av den mest pratglada norrlänning jag sprungit på tror jag så var det dags att börja paddla i det 11-gradiga vattnet. I första forsen var man spänd på vad som väntade och så fokuserad på uppgiften att man glömde bort att titta upp. Det kom jag ihåg i den andra forsen i alla fall. Riktigt roligt om än vått. Det sköljde in vatten både här och där. Det var så mycket vitt vatten eftersom det regnat mycket, så vi kunde inte åka på ett ställe eftersom det tydligen skulle vara för farligt för nybörjare som oss. Däremot fick vi som ville kasta oss ut i det vatten som var för farligt att paddla i och simma istället. Jag fattade inte logiken riktigt men hade en nära livet upplevelse efter att jag överlevt simturen. ”Andas bara när ni har huvudet ovanför” löd det ovärderliga rådet från vår guide. Jo tjena. Att simma mot strömmen (så gott och fort det går) i 30 sekunder utan att andas… är jobbigt. Man måste andas när man simmar för sitt liv men det kunde man först när man vänt sig på rygg och då hade man en hårt åtdragen flytväst om bröstkorgen som förhindrade all forcerad andning. En upplevelse.

Bastu, badtunna, Norrlandsguld, lingondricka och kokkaffe. Mat med lingon och ren. Hela kitet. Dan därpå fick jag möjlighet att fota forsränning från stranden och gå höghöjdsbana innan det var dags att åka hem.

Förkylningen jag fick höll i sig över två veckor, men det fick det vara värt.

This entry was posted in Jobb, Övrigt and tagged . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*