Saker som måste fungera

Om man valt ett system så vill man ju att det ska fungera. Om man till exempel har en dator så vill man kunna skicka e-post och surfa på den. Slutar den fungera så blir man så klart arg och frustrerad men man överlever och kan använda en annan dator eller smartphone.
Åker man i ett flygplan på hög höjd vill man definitivt att det ska fungera; för slutar det fungera kanske det kraschar och då överlever man inte. Inte kan man använda något annat flygplan heller. Inte när man redan är på hög höjd.
Någonstans däremellan hittar man ett köksavlopp. Ja man hittar det inte bokstavligt talat däremellan utan på ett annat sätt. När det fungerar och avloppsvattnet rinner ut är allt frid och fröjd. Om det börjar rinna ut långsamt (som hos oss) blir man arg och frustrerad men man överlever. Om det däremot slutar rinna (som hos oss) blir man så arg och frustrerad att man inte överlever och man kan inte heller använda ett annat avlopp. Man kan diska i badkaret, visst, men köket råkar vara där det är och diskmaskinen råkar också stå i köket. Men rensa avloppet kan man ju! säger den världsvane läsaren. Ja visst, jorå, säkert. Något annat köksavlopp men inte hos oss. Vi hade stopp och stopp var det…..
….tills….
det införskaffades en liten treochetthalvttons grävmaskin som kunde skotta undan ”lite jord”, en förbaskat massa sten och en betongplatta som mest fungerat som upplag av sönderfrusna krukor de senaste åren. (Tydligen stod det ett skjul på plattan en gång i tiden men när plattan började röra på sig och höll på att typ ta med sig fasaden på huset, skjulet var byggt mot, så togs skjulet bort. ) Två meter under marken fanns en förgrening och i förgreningens närhet fanns en förkastning och i förkastningen hade det hamnat en sten och uppländsk sjöbottenlera av det täta, blå slaget så därför var det stopp i köksavloppet hos oss. Nu är stenen borta och rören bytta så nu ska det väl kunna rinna några årtionden till innan det blir stopp igen.

Synd på rabarbern bara. Den hamnade förmodligen i vägen för grävmaskinens vilda framfart. Men det lär märkas.

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*